Wozniacki avaldas, et teda on vaevamas keeruline liigesehaigus

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caroline Wozniacki.
Caroline Wozniacki. Foto: Edgar Su / REUTERS

Endine maailma tennise esinumber Caroline Wozniacki andis pärast WTA finaalturniiril saadud kaotust teada, et põeb vägagi keerulist haigust.

Nimelt on Wozniackit vaevamas Reumatoidartiit, mis on pikaajaline autoimmuunsuse häire. Põhimõtteliselt tähendab see liigesepõletikku, mis võib haarata kogu organismi. Haiguse tõttu muutuvad liigesed jäigaks ja valusaks, lisaks esineb turset. Raskematel juhtudel võib inimene muutuda töövõimetuks vaid paari aastaga.

Wozniacki sai haigusest teada enne USA lahtiseid. «Pärast Wimbeltoni ei tundnud ma ennast hästi, aga arvasin, et see on tavaline gripp. Ühel hommikul ei suutnud ma oma kätt üle oma pea tõsta. Ma ei teadnud mis see on. Hiljem selgus, et tegu on autoimmunnsushaigusega, mis kahjustab liigeseid,» rääkis Wozniacki.

Nüüdseks on tennisist saamas vastavat ravi ja loodab, et pärast ravi saamist suudab ta tulla tagasi tippkonkurentsi. Pärast hooaja lõppu pannakse paika täpne kava, mille järgi taastusravi algab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles