Video: trikimees Block tegi Kataloonia ralli avakatsel sõud täie raha eest

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Block
Ken Block Foto: NIKOS MITSOURAS / EPA

Täna algas Kataloonia MM-ralli, mille esimene kiiruskatse leidis traditsiooniliselt aset Barcelonas. Stardis on ka ameeriklane Ken Block, kes pakkus rahvale tõelist vaatemängu. 

3,2 kilomeetrisel publikukatsel oli kahes kohas vaja teha 360-kraadine pööre ümber heinapalli. Viimati 2016 aastal MM-rallil startinud Block otsustas kohe ka autoga lustima hakata ja nii otsustas ameeriklane teha heinapalli ümber ühe tiiru asemel kolm tükki. 

Ken Block on kuulsust kogunud internetis just oma videote abil. Juba aastaid on ta näidanud suurepärast autovalitsemise oskuseid, kontrollides autot suurel kiirusel külglibisemises olles ning lisaks teeb ta videotes ka sarnaseid 360-kraadiseid pöördeid. 

Sellise sõu tagajärjel aeg muidugi maailmaklassist ei olnud - katse võitjale Sebastien Ogier'le kaotas ameeriklane 26,5 sekundit. Katse teise aja sõitis välja Thierry Neuville, kes kaotas Ogier'le 3,7 sekundiga, kolmas oli Ott Tänak, kaotades liidrile 4,2 sekundit. 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles