Magnussen diskvalifitseeriti USA GP-lt 170 grammi kütte pärast

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Magnussen
Kevin Magnussen Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Kevin Magnussen sai pärast USA Vormel 1 sarja etappi disklafi kõigest 170 grammi kütte pärast.

Haasi meeskonna pealik Gunther Steiner lausus Racefansile, et meeskond võttis riski kui Magnussen üritas mööduda Esteban Oconist: «Me teatsime, et see on riskantne. Lõppude lõpuks ei tasunud see risk ennast ära. Pingutasime liiga pikalt, et Oconile järgi jõuda.»

«Võtsime riski ja pärast ei jäänud meil piisavalt aega, et kasutatud küte taas normidesse saada. Me olime sellest teadlikud, aga vahel sellised asjad lihtsalt juhtuvad, kui üritad millegi nimel riske võtta,» lausus Steiner.

Vormel 1 sarjas võib meeskond kasutada võistluse jooksul 105 kilogrammi jagu kütet, aga Magnusseni masin oli sõidu jooksul kasutanud ära 105 kilogrammi ja 170 grammi kütet, mis tähendas kohest diskvalifitseerimist. Protsentidesse ümber kirjutatult tähendab see, et limiiti ületati 0,16 protsendiga.

Väidetavalt põhjustas valearvestuse see, et Haasi meeskond eeldas, et Hamilton kasutab ühe peatuse taktikat ja möödub nii Magnussenist ringiga, mis oleks tähendanud ühe ringi võrra lühemat võidusõitu ja nii ka piiridesse mahtumist.

Magnussen lõpetas algselt sõidu Oconi järel üheksandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles