Venemaa vasaraheitja jäi vahele nelja erineva keelatud aine tarvitamisega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopinguproovid
Dopinguproovid Foto: FRANCK FIFE/AFP

Venemaa kergejõustikuliit andis teada, et viis nende sportlast on saanud võistluskeelu keelatud ainete kasutamise eest. Üks kergejõustiklane jäi vahele koguni nelja erineva keelatud ainega.

Venemaa vasaraheitja Tatjana Katšegina jäi korraga vahele nelja erineva keelatud aine kasutamisega. Venelanna kehast leiti anaboolseid steroide turinaboli ja stanzololi, lisaks sellele veel ka melodoniumi ning kasvuhormooni toetajat GHRP-2. Katšeginat karistati nelja aasta pikkuse võistluskeeluga.

Lisaks vasaraheitjale sai kolm teist Venemaa sportlast võistluskeelud dopingu tarvitamise eest, kuid nende sportlaste nimesid ei ole avalikustatud. Peale dopingutarvitajate sai üks sportlane ka võistluskeelu selle eest, et jättis andmata kohustuslikud dopinguproovid.

Venemaa kergejõustikukoondis on rahvusvahelistelt kergejõustikuvõistlustelt eemaldatud alates aastast 2015, kui leiti kinnitust sellele, et riik toetas sportlaste dopingu tarvitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles