«Hommik»: kuidas Kalev/Cramo mängijad pikad lennureisid Venemaal üle elavad?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

BC Kalev/Cramo korvpalliklubi peab laupäeval VTB Ühisliigas hooaja esimese kodumängu, võõrustades kell 17.00 Saku suurhallis Saraatovi Avtodori. Seni on kalevlased rännanud Ühisliigas Moskvasse, kuid hooajal tuleb ette pikemaidki reise. Kalev/Cramo füsioterapeut Priit Lehismets rääkis Kanal 2 saates «Hommik», kuidas mängijad pikkade lennureisidega hakkama saavad.

«Sellega on ikka probleeme. Kui mõni inimene võtab väljapääsu juurde koha, siis mängijad ikka küsivad, et äkki saaks ära vahetada, aga päris paljud pole sellega nõus. Mina tunnen ennast mugavalt, saan jalgu sirutada, aga nemad ei saa,» rääkis Lehismets.

«See on päris muhe vaatepilt, kuidas nad siis lennukis liiguvad, aga tegelikult on see mure päris tõsine. Kui meil on olnud mõni 2.15 pikk mängija, siis ta ei saa istuda otse ega ka kuidagi kõveralt, sest muidu segab ta kõrvalistujat. Tal pole neid jalgu kuskile panna,» rääkis Lehismets.

Kas see tekitab füsioterapeudile tööd juurde? «Kaugetele reisidele ma ei tahakski kaasa minna, see on ka minu jaoks piin. Kui teistele antakse vaba päev, siis ega mul seda ei ole,» lisas ta.

Millega korvpallurid pikkadel reisidel aga tegelevad? Lehismets avaldas, et mängivad Candy Crushi. «Nad ootavad juba uusi tasemeid, sest vanad on juba mängitud. Reisid on pikad, mis seal muud ikka teha,» muheles ta.

Lehismets kinnitas ka, et kui varem oli vaid Kristjan Kangur mängija, kes jõudis üle poole tunni teistest varem trenni kohale ning mõni mängija saabus vaid kümme minutit enne algust, siis peatreener Donaldas Kairyse reeglid on teised. «Enam sellist asja pole, meil on selline pealik lihtsalt. Kui kümme minutit varem kohale jõuad, on see juba väga suur hilinemine.»

Mida kujutab endast aga homne vastane Avtodor? «See on ameeriklaste ja venelaste poolitatud võistkond. Kuus väga atleetlikku, osavat ameeriklast juurde pikitud noorte venelaste ja paari veteraniga. Tuleb lahing, mille läheme paneme kotti!» iseloomustas abitreener Indrek Reinbok.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles