Katari MMi tabas veel üks ootamatu probleem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Wakrah staadion
Al-Wakrah staadion Foto: KARIM JAAFAR / AFP

2022. aastal Kataris toimuv jalgpalli MM saab kaikaid kodaratesse pea iga päev – kui alles hiljuti selgus, et Al Wakrah staadioni areeni katus meenutavat teatavat osa naise anatoomiast, siis nüüd võib ilmataat MMi tuksi keerata.

2022 MM peetakse esimest korda talvekuudel, 21. novembrist 18. detsembrini, sest suvel oleks Kataris võistluse võõrustamiseks liialt palav. Küll aga pole arvestatud vihmahoogudega – hiljuti sadas Dohas maha terve aasta vihmanorm kui sademeid oli tervelt 84 mm jagu (oktoobri keskmine on seni olnud 1,1 mm - toim).

Doha äärelinnas, kuhu Al Wakrah staadionit ehitatakse, mõõdeti sademeid suisa 98 mm jagu, üks jalgpallistaadion meenutas aga pigem järve kui jalgpalliplatsi. Paanikat jagub ka seetõttu, et päästetöödega tegelenud «erakorralise vihmakomitee» hinnangul uhuti ära 287 miljonit gallonit vett. 

Katari MMi korralduskomitee kõneisiku sõnul ei saanud kannatada ainsana valmis olev Khalifa staadion, ent olukord teeb murelikuks. «Vähemalt aitab vihm meil võimalikke puudujääke hinnata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles