Jõhker video: IndyCari sõitja jäi ränga avarii tagajärjel halvatuks

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: IndyCar

IndyCari sõitja Robert Wickens teatas, et ta jäi 19. augustil toimunud raske avarii tagajärjel alakehast halvatuks.

Wickens proovis Pocono ovaalrajal toimunud sõidu kuuendal ringil konkurendist mööduda, kuid põrkas temaga hoopis kokku. Seejärel paiskus tema auto õhku, lendas vastu seina ning kukkus pööreldes tagasi rajale. 

Kanadalane viidi koheselt haiglasse ning talle tehti mitu operatsiooni. Ta  murdis mõlemad jalaluud ja parema käe ning kannatada said ka selgroolülid. 

Wickensi postitatud Instagrami videotest on näha, et mees saab õrnalt jalgu liigutada, kuid ta ise tunnistab, et käimine on tema jaoks veel unistus.

«Ma pole kunagi oma elus millegi nimel nii rasket vaeva näinud kui nüüd. Annan endast kõik, et need närvid oma jalgades taas ellu äratada.»

Pärast Wickensiga juhtunut kritiseerisid paljud sõitjad IndyCari vormelisarja juhtkonda, teiste seas võttis sõna Felipe Massa, süüdistades neid passiivses suhtumises sõitjate turvalisusesse.

«On pöörane, et sõidame Pocono rajal, kus keskmine kiirus on 360 km/h, aga turvapiirded on nii madalad. See on kohutavalt ohtlik. Kahju küll, ent sõitjate turvalisusest võiks palju rohkem hoolida,» kurjustas Massa.

Wickensi avarii järel oli sarja korraldajate peale kuri ka tema võistkonna SPM kaasomanik Sam Schmidt. Kui vormel 1 sari tänavuse hooaja eel halo kasutusele võttis, töötas ka IndyCar oma, tuuleklaasi meenutava turvalahenduse kallal. Seda testitakse jätkuvalt, tänaseni pole aga öeldud, millal see ka tegelikult autodele jõuab. Halo kasutamise on IndyCar välistanud, sest see piiraks ovaalradadel liialt nähtavust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles