Northugi ja venelased tülli ajanud kuri kõhutõbi niitis maha ka Johaugi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: BERIT ROALD / AFP

Norra murdmaasuusakoondise laager Van Senaleses lõppes tippude jaoks oodatust varem. Lisaks Petter Northugile pidid salapärase tõve tõttu laagri pooleli jätma ka Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen ja Emil Iversen.

«Me ei saa riske võtta,» rääkis Norra koondise arst Øystein Andersen Exprsesenile.

Esmalt jäid kõhutõppe Northug ja Iversen, kes isoleeriti kogu koondisest, ent majutati hotelli, kus ööbisid nende konkurendid, venelased ja soomlased. Mõlemad koondised tõstsid kisa, ent peagi selgus, et Northug on sealtki hotellist kadunud – ta peatub samas hotellis, kus tema vanemadki, viie kilomeetri kaugusel liustikule viivatest suusaliftidest.

Et tegemist on salakavala viirusega, näitasid järgmised päevad – järjepanu langesid haigevoodisse ka Johaug, Jacobsen ja Eide. Alguses kahtlustas Andersen suusatajatel noroviirust, kuid treener Arild Monseni sõnul oli tegemist lihtlabase toidumürgitusega. «Sõime laupäeva õhtul pitsat. Mõelge edasi,» ütles ta NRK-le.

Nüüdseks on haigestunud suusatajad koju saadetud ning Anderseni sõnul on nad veidike puhkerežiimil. «Me ei saa sel aastal rohkem riske võtta. Nad peavad enne treeningutele naasmist terveks saama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles