Postimehe video: esikohalt langenud Latvala tunnistas ülepingutamist

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toyotadel oli Kataloonia MM-rallil enne neljandat kiiruskatset kaksikjuhtimine – Ott Tänak ees, Jari-Matti Latvala järel. Ralli pikima katse järel pidanuks mehed kohad vahetama, sest vaheaegades oli soomlane tiimikaaslasest üle 12 sekundi kiirem, kuid kõik läks rehvipurunemise nahka.

Kogenud rallimees oli katse lõpus nii tige, et saatis kõik kuu peale. «Ma ei taha rääkida. Ma olen nii kuradi vihane. Ma oleksin selle kuradi ralli võitnud, kui mul poleks seda kuradi rehvipurunemist olnud,» sõnas Latvala, kasutades «kuradi» asemel tegelikult ühte F-tähega sõna. Kogenud rallieksperdid nentisid, et nad pole kunagi varem Latvala nii vihasena näinud.

Ralliparki jõudes oli Latvala juba veidi maha rahunenud. «Reageerisin üle ja tele-eetrisse ei tohiks nii rääkida. Ma võin öelda, et kui sa oled heas tujus, tead, et oled teinud õige rehvivaliku, kõik läheb hästi, eriti asfaldiosal, kus ma olen sel katsel alati aega kaotanud ja nüüd ma lõpuks tundsin, et kõik läks õigesti...,» meenutas ta.

Foto: Karl Mihkel Eller

«Ja siis jõudsin katse uue osani, sisendasin endale, et ründan tõsiselt ja 10 kilomeetrit enne katse lõppu tundsin, et rehv tühjeneb. Ma ei sõitnud eriti millelegi otsa – on üks paremkurv, kus on teel veidi kive, ja võib-olla seal pingutasin veidi liialt, sest sõitsin neist külg ees üle ja ilmselt seal torkas üks kivi läbi rehviseina ja see hakkas tühjaks jooksma. Üritasin nii kiiresti lõpuni tulla, kui võimalik, aga kui rehv maha tuleb, siis teeb see juba korralikult kahju ja ei ole eriti lihtne sõita.»

Latvala kaotas õnnetuse tulemusel Tänakule üle 50 sekundi ja see kukutab ta paremusjärjestuses esikümne lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles