PM Kataloonias. Østberg auto müügist: tundub, et härra Tänak oli õige valik

Karl Mihkel Eller, Salou
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mads Östberg
Mads Östberg Foto: Markku Ulander / AP

Vahetult enne Saaremaa rallit selgus, et maailma ainus erakätes olev WRC-auto on vahetanud omanikku. Nimelt ostis Ott Tänak ära Mads Østbergile kuulunud Ford Fiesta WRC võistlusmasina.

«Auto oli müügiks ja kuna suhtlen Otiga tihedalt, teadsin, et ta otsib autot, mida osta. Nii lihtne see tehing oligi,» rääkis Østberg Postimehele.

Ford Fiesta WRC on kokku osalenud üheksal MM-rallil – kaheksal korral mullu Østbergi roolimise all, tänavu Rootsis roolis seda aga Henning Solberg. Summadest rallimaailmas üldiselt ei räägita, aga teatavasti soovis omanik Østberg seda kevadel müüa 580 000 euro eest. Ta tunnistas, et ostjat tuli oodata.

«Sellist autot pole kerge müüa, võtab aega, et leida õige klient. Tundub, et härra Tänak oli õige valik,» lisas ta muheledes.  

Østberg Kataloonia MM-rallil kaasa ei tee, sest tema autoga sõidab üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb. Küll aga saab Østberg kommentaare kuulda WRC All Live vahendusel, kus norralane rõhutas, et Tänaku selle hooaja etteasted on siiralt imekspandavad.

«Ta on selle hooaja kõige muljetavaldavam sõitja. Tal on olnud hetki, mil auto ütleb üles, kuid pärast igat tagasilööki on ta taas jalule tõusnud ning see on väga võimas! Ta on eesmärgile keskendunud ning tundub, et ta teeb õiget asja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles