Lewis Hamilton: meister, keda armastatakse vihata

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamiltoni igapäevaelu: kiired autod, ehted ja kaunid modellid.
Lewis Hamiltoni igapäevaelu: kiired autod, ehted ja kaunid modellid. Foto: Capital Pictures/Scanpix

Külmavereline. Andekas. Tohutu töövõimega. Kuratlikult kiire. Võitja. Võidusõitja, keda iseloomustavad kõik need märksõnad, peaks olema jumaldatud. Eriti kui ta on kõigi aegade parimate seas ka saavutuste, mitte vaid eelduste poolest. Ometi leidub Lewis Hamiltoni põlastajaid vähemalt sama palju kui armastajaid.

Sebastian Vettelil, Fernando Alonsol ja Kimi Räikkönenil on truud fännid, ent puuduvad ülemäära kirglikud vastased. Hamiltoni seevastu kas armastatakse või vihatakse. Britid, kellele võidusõit alati väga korda on läinud, on suutnud kümnendite jooksul hoolida nii hallist Damon Hillist kui ka torssis Nigel Mansellist, rääkimata joviaalsest Jenson Buttonist.

Ent mitte Hamiltonist. Miks küll? Miks ei ole ükski teine sõitja viimaste aastakümnete jooksul avalikku arvamust endast sel määral polariseerinud? Seejuures ei oska keegi Lewis Hamiltonile süüks panna suurt midagi peale selle, kui et ta on... Lewis Hamilton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles