Mäkinen Tänaku rehvipurunemisest: väga, väga imelik. Ma ei saa sellest aru

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: WRC ALL LIVE

«See on väga-väga imelik. Ta oli Walesis kõige kiirem, ta oli siin kõige kiirem ja mingil põhjusel puruneb ta rehv just siin. Ma ei saa sellest aru,» oli Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen WRC All Live eetris Ott Tänaku rehvipurunemisest rääkides nõutu.

Tänak oli kuni kümnenda kiiruskatseni Kataloonia ralli suveräänne liider, kui katsel purunes tal rehv. Ajakaotust kogunes rehvivahetusega poolteist minutit, üldarvestuses langes Tänak üheksandaks, kaotades nüüd liidriks tõusnud Dani Sordole +1.02,1. 

Hommikupoolikul üllatasid Toyotad oma rehvivalikuga, minnes katsetele vihmarehvidega. Risk tasus üldiselt end ära, sest Jari-Matti Latvala tõusis teiseks ning Esapekka Lappi hingab kuklasse Thierry Neuville'ile. 

«Jari-Matti tunneb ennast praegu hästi, olen kindel, et ta suudab nii jätkata. Ta sai ka testil märjal asfaldil sõita, see muutis teda kindlasti enesekindlamaks.»

Ent Mäkineni sõnul võib veel tänase päeva jooksul seis muutuda, sest nende ilmaennustuse andmetel on õhtupoolikul kuivem. «Ja siin võib veel igasugu draamat tulla,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles