NBA paha poisi hämmastav saldo: null mänguminutit, aga eemaldamine juba kirjas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DeMarcus Cousins.
DeMarcus Cousins. Foto: Brandon Dill / AP / Scanpix

Korvpalliliiga NBA üks andekamaid, ent samas ka tujukamaid «suuri mehi» DeMarcus Cousins ei suuda end kuidagi jamadest eemal hoida. Läinud ööl saadeti ta Golden State Warriorsi kohtumises New York Knicksiga platsi äärest minema, ehkki ta viibis mängul sisuliselt pealtvaataja rollis.

28-aastane Cousins liitus Warriorsiga juulis, kuid pole sel hooajal veel mänginud, sest taastub Achilleuse kõõluse vigastusest. Sellegipoolest jagus mehel energiat, et hakata mängu ajal vaidlema Knicksi ääre Enes Kanteri ja seejärel ka kohtuniku Scott Fosteriga.

Kanter on NBAs oma suuvärgi poolest tuntud ja nii õnnestuski tal juba esimesel veerandajal Cousins kiirelt närvi ajada. Foster hoiatas Cousinsit, end sellest polnud kasu ja ebasportliku käitumise eest määratud tehnilisele veale järgnes kohe eemaldamine. Tavaliselt on selleks vaja kahte tehnilist viga, kuid Foster olevat Warriorsi peatreenerile Steve Kerrile selgitanud, et Cousinsi reaktsioon hoiatusele ei jätnud vilemehele muud võimalust. «Eks meil tuleb sellest veel juttu,» lubas Kerr Cousinsi nelja silma all ette võtta.

Cousinsi NBA-karjääris oli see juba 14. mängust eemaldamine. Vastavas «edetabelis» on Cousins teisel kohal, sest isegi selliseid legendaarseid jutupaunikuid nagu Reggie Miller, Matt Barnes ja Ron Artest saadeti harvemini riietusruumi elu üle järele mõtlema. Cousinsist on eespool vaid Rasheed Wallace, kes suutis karjääri jooksul kohtunike kõrgendatud tähelepanu välja teenida koguni 29 korda.

Warriorsile lõppes mäng hästi, sest Knicks alistati 128:100. Viimane veerandaeg võideti koguni 47:16, ainuüksi Kevin Durant ladus nende tosina minuti jooksul Knicksi korvi 25 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles