Heiki Nabi kaotas MMil poolfinaali ja maadleb pühapäeval pronksile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi pidi MMil leppima 5. kohaga.
Heiki Nabi pidi MMil leppima 5. kohaga. Foto: Ekraanitõmmis

Budapestis toimuval maadluse MMil kaotas Heiki Nabi poolfinaalis 0:2 venelasele Sergei Semjonovile, kellele ta jäi alla ka Rio olümpia pronksimatšis. Kaotus tähendab, et Nabi maadleb pühapäeval pronksmedalile.

Poolfinaal oli kestnud 1.19 oli, kui kohtunik andis Semjonovile punkti ja pani Nabi parterisse, mille 2012. aasta olümpiahõbe edukalt ära kaitses. Vaheaja järel oli venelane jätkuvalt aktiivsem ning teenis 1.40 enne matši lõppu selle eest teisegi punkti. Nabi pandi taas parterisse, mille kaitsmine õnnestus ka seekord.

Aga 0:2 kaotusseisust välja tulemuseks vajas Nabi võtet, mille tegemiseks Semjonov aga võimalusi ei andnud. Tasuks koht MM-finaalis, kus ta kohtub ameeriklase Adam Jacob Cooniga. Nabi maadleb pühapäeval MM-pronksile, vastane on kas ukrainlane Oleksandr Tšernetski või kuubalane Oscar Pino Hinds.

Senise karjääri jooksul on Nabi lisaks 2012. aasta olümpiahõbedale võitnud neli MM-medalit - kullad 2006. ja 2013., hõbeda 2017. ja pronksi 2014. aastal.

* * *

Esimeses matšis sai 2:1 jagu nimekast türklasest Reza Kayaalpist ja pääses sellega kaheksa parema sekka ehk veerandfinaali. Seal alistas ta samuti 2:1 tšiillase Yasmani Acosta Fernandezi.

Nabi asus matši tiitlikaitsja, Londoni olümpiapronksi ja Rio de Janeiro hõbeda ning kokku MMidelt kolm kulda, kaks hõbedat ja kaks pronksi võitnud Kayaalpi vastu türklase passiivsuse tõttu kiirelt juhtima. Peagi sai samal põhjusel punkti ka türklane, ent 40 sekundit enne matši lõppu anti Nabile teinegi punkt ja hoolimata Kayaalpi marulistest rünnakutest suutis eestlane nappi eduseisu lõpuni kaitsta. Türklane polnud otsusega sugugi rahul ning ka tema treener käis ja lõi käega lapiti vastu kohtunikelauda, kuid tulemust see mõistagi ei muutnud.

Tunamulluses MM-finaalis just Kayaalpilt lüüa saanud Nabi läks poolfinaalis vastamisi tšiillase Yasmani Acosta Fernandeziga, kes oli veerandfinaalis 8:0 üle kasahhist Mansur Šadukajevist. Kahe aasta tagusel MMil kohtusid Nabi ja Fernandez poolfinaalis, eestlane jäi peale toona ja jäi ka nüüd tulemusega 2:1. Ka siin teenisid mõlemad esimese punkti vastase passiivsuse eest, kuid otsustava teise punkti andsid kohtunikud Nabile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles