Svitolina tegi aastalõputurniiril maratonmängu järel ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Svitolina jõudis aastalõputurniiril finaali.
Elina Svitolina jõudis aastalõputurniiril finaali. Foto: EDGAR SU / Reuters / Scanpix

Singapuris toimuval naiste tennise aastalõputurniiril sai Elina Svitolina tasavägises kohtumises 7:5, 6:7 (4), 6:4 jagu Kiki Bertensist ja jõudis finaali.

Mäng kestis kaks tundi ja 38 minutit, olles seeläbi tänavuse turniiri pikim, vahendab BBC. 24-aastane Svitolina on esimene ukrainlanna, kes aastalõputurniiril finaali pääsenud. Tema vastase selgitavad teises poolfinaalis tšehhitar Karolina Pliškova ja ameeriklanna Sloane Stephens.

Avasett algas kiirete vastastikuste servimurretega, kuid siis suutsid mõlemad oma servi hoida kuni seti viimase geimini, kui Svitolina murdis ja võitis ühtlasi avaseti. Teises setis päästis ta neli settpalli ja võitis omakorda kolm geimi järjest, kuid Bertens ei vandunud alla ja pööras kiire lõppmängu enda kasuks.

Kolmas sett algas kolme järjestikuse servimurdega, ent lõpuks edu kätte saanud Svitolina seda enam ei loovutanud. «Oli väga raske lahing ja olen enda üle uhke, et suutsin positiivset mõtlemist säilitada, sest mäng käis üles-alla. Finaal on hooaja viimane mäng, kavatsen endast kõik väljakule jätta,» lausus maailma edetabelis seitsmendal kohal olev ukrainlanna BT Sportile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles