Kuressaare alistanud Flora tõusis Kaljuga võrdsetele punktidele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora - FC Kuressaare
FC Flora - FC Kuressaare Foto: Brit Maria Tael/EJL

Eesti jalgpalli kõrgliiga 34. vooru kohtumises alistas tiitlilootuse säilitanud FC Flora 4:0 FC Kuressaare.

Liigas teisel kohal olev FC Flora pidi eelviimasel kohal paikneva FC Kuressaare tiitlivõidu lootuste säilimiseks kindlasti alistama. Liidrikohal paiknev Nõmme Kalju tegi eile õhtul 0:0 viigi Paide Linnameeskonnaga, mis muutis Flora esikohavõimalused oluliselt reaalsemaks.

Nagu arvata oli, suutis Flora mängu domineerida, kuid ka saarlased üritasid oma rünnakuid üles ehitada. Siiski asus favoriit Flora kohtumist 1:0 22. minutil juhtima, kui nurgalöögi järgses saginas leidis pall Kuressaare väravavahi Ingmar Krister Paplavskise puutest tee väravasse. Esimesel poolajal oli Floral veel mitu head võimalust, aga neil kordadel suutis Paplavskis saarlaseid hullemast päästa.

Teine poolaeg sarnanes suuresti esimesele, kuid Flora ei suutnud taas koheselt oma paremust maksma panna. Kuressaare kaitsjad pidasid Flora meeskonna rünnakutele hästi vastu, kuni 75. minutil pidi teise kollase kaardi teeninud Reivo Vinter platsilt lahkuma.

Pärast seda võttis Flora ohjad lõplikult oma kätesse – 81. minutil oli täpne Mark Andreas Lepik, 88. minutil läks kirja Rasmus Saare omavärav ning 90. minutil lõi Lepik oma teise värava.

Enne kahte viimast mänguvooru on Floral ja Kaljul võrdselt tabelis 80 punkti, aga paremus omavahelistes mängudes annab liidrikoha Kaljule. Kuressaare asub tabelis 9. kohal, olles hooajaga kogunud 18 punkti.

Teises tänases mängus alistas Tallinna Kalev 5:0 liigatabeli viimase Pärnu Vapruse. Viljandi Tuleviku ja Narva Transi vaheline kohtumine lükati Mulgimaad tabanud tugeva lumesaju tõttu pühapäevale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles