Mercedes hädas? Kuumuse tõttu ei saa jõuallikast maksimumi võtta

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W09.
United States Grand Prix, Sunday 21st October 2018. Circuit of the Americas, Austin, Texas, USA.
Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W09. United States Grand Prix, Sunday 21st October 2018. Circuit of the Americas, Austin, Texas, USA. Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images

Mercedese meeskonna tehniline pealik James Allison andis teada, et vormelite jõuallikatest sel korral Mehhikos maksimumi kuumuse tõttu võtta ei saa.

Allison rääkis väljaandele Motosport Week, et tuleval nädalavahetusel toimuv Mehhiko GP saab olema meeskonna jaoks tõeline katsumus. Algselt oli meeskond mures masina ülekuumenemisega ning võimsuse vähendamine oli ainus viis, kuidas mootoreid kaitsta.

Ka vabatreeningutel näidatud ajad rääkisid seda keelt, et Mercedestel on tulemas keeruline nädalavahetus – Hamilton näitas reedel seitsmendat aega, olles vabatreeningut valitsenud Red Bullidest üle 1,3 sekundi aeglasem. Valtteri Bottas oli üheksas, olles üle 1,5 sekundi aeglasem.

«Pärast kõiki vabatreeninguid pole me siiani päris kindlad, mis on parim lahendus selle probleemi puhul. Me pole saanud lahendust mis sobiks nii üheks kiireks ringiks kui ka pikemaks sõiduks,» rääkis Allison.

Kuna aga kvalifikatsiooniks ja sõiduks lubatakse jahedamat ilma, on Mercedesel siiski lootus olla konkurentsis. «Meil on veidi õnne vaja ilmaga. Kuna ilmlateade lubab jahedamat ilma, siis peaksime suutma olla konkurentsis. Meil on veel kõvasti tööd enne pühapäeavast võidusõitu,» rääkis Allison.

Pühapäevaks on ilmateade lubanud aga isegi vihmavõimalust, mis muudab sõidu teistpidi huvitavaks, aga sobib ka Mercedese meeskonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles