Mercedese pealik kardab, et Mehhiko etapi stardist kujuneb veresaun

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aasta Mehhiko GP start.
2017. aasta Mehhiko GP start. Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA / HZ/PIXATHLON/SIPA

Mercedese vormel 1 meeskonna pealik Toto Wolff kardab, et Mehhiko GP stardist võib kujuneda kaos.

Täna õhtul kell 21.10 algavale Mehhiko GP-le stardib esikohalt Red Bulli piloot Daniel Ricciardo ning tema kõrvalt meeskonnakaaslane Max Verstappen. Teisest stardireast alustavad võidusõitu Lewis Hamilton (Mercedes) ning Sebastian Vettel (Ferrari).

Kuna Mehhiko ringraja stardisirge on pikk, annab see eelise Mercedestele ja Ferraridele, kelle sirgekiirus on Red Bullide omast parem.

«Stardist võib kujuneda veresaun,» ütles Wolff Autospordile. «Ees on kaks Red Bulli, kellel on tipptiimidest kõige väiksem sirgekiirus. Siis tuleme meie ja Ferrari, kes on sirgel Red Bullidest peaaegu 10km/h kiiremad.»

«Proovin seda olukorda peas ette kujutada. Loodetavasti tuleme esimesest kurvist välja tervete autodega,» jätkas Wolff.

Eelmise aasta Mehhiko etapi stardis põrkasid kokku Hamilton, Vettel ja Verstappen. Toona vedas kõige rohkem Verstappenil, kelle auto pääses kokkupõrkest suuremate vigastusteta ning ta võitis hiljem ka etapi.

Viiendat MM-tiitlit jahtiv Hamilton ütles etapi eel, et on valmis kohe stardist ründama. Ent ainult siis, kui tal tõepoolest hea võimalus tekib. «Kõik oleneb sellest, millises positsioonis ma olen. Kui tekib võimalus mööduda, siis kasutan seda. Kui ei teki, siis ma ei hakka riskima. Pealegi pole mul kahju Red Bullidele kaotada, mina pean eelkõige silmas pidama Vettelit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles