Graafika: teoreetiliselt võib Tänak võita MM-tiitli ka Austraalia ralli teise kohaga

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak, Sebastien Ogier ja Thierry Neuville jahivad kõik MM-trofeed.
Ott Tänak, Sebastien Ogier ja Thierry Neuville jahivad kõik MM-trofeed. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ott Tänak ja Martin Järveoja saavad minna Austraalia rallile teadmises, et teoreetiliselt on neil veel võimalus MM-tiitel võita. Praktikas saab see muudkui olema ülimalt keeruline, sest enda sooritusest ei piisa. Prohmaka peavad viimasel rallil tegema nii Thierry Neuville kui ka Sebastien Ogier.

Tänak kaotab nüüd teiseks langenud Neuville'ile 20 punkti, ekstiimikaaslane Ogier on 23 punkti kaugusel. Parim võimalus, kuidas Tänak võib veel maailmameistriks tulla, on võit Austraalias. Sellele järgnevad kõikvõimalikud permutatsioonid. Punktikatsega koos võib Tänak seega teenida kuni 30 punkti, mis tähendab, et Ogier tohib maksimaalselt lõpetada seitsmendanaja teenida ühe lisapunkti Power Stage'ilt. Neuville võib olla parimal juhul viies, aga siis ei tohi ta viimasel katsel mingil juhul esiviisikusse mahtuda.

Teoorias võib Tänakule tiitliks piisata ka teisena lõpetamisest, kui sellega kaasnevad viis lisasilma punktikatselt. Ogier ei tohi teenida ühtegi punkti, Neuville kuni kolm. Ogier ja Tänak lõpetaks siis hooaja prantslasega samade punktide peal, ka võite oleks mõlemal neli, kuid eestlasele annaks eelise kolm teist kohta Ogier' kahe vastu.

 

Võistkondlikus arvestuses tähendas Jari-Matti Latvala sõiduviga eelviimasel katsel, mis kukutas ta teiselt kohale, et Hyundai tuli Toyotale taas lähemalt. Õnneks tuli siin Soome-Jaapani tiimile appi M-Sport: Elfyn Evans puksis lõpukatsel Neuville'i esikolmikust välja ja vähendas sellega Hyundai saaki kolme silma võrra.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles