Loeb: ma ei uskunud, et suudan veel WRC-ralli võita

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Foto: LAVadinho / imago/PanoramiC

Sebastien Loeb võistles viimati Kataloonia rallil kuus aastat tagasi – ja võitis nagu eelmised seitsegi korda. Aastal 2018 Katalooniasse naastes tundus seeria jätkamine uskumatuna – seda esiti prantslase enda jaoks. Aga näete, jätkus!

«Ma ei suuda seda uskuda. Ma üritasin anda endas parima. Iga päev oli keeruline, igal hommikul otsisin ma õiget rütmi, kui tänane välja arvata,» kõlasid mehe vahetud kommentaarid 18. kiiruskatse finišis. «Autotunnetus tuli tagasi, aga ma pidin pingutama ja oli vinge lahing.»

Loeb ei teadnud veel viimase katse finišijoont ületadeski, kas ta on teinud piisavat, et Sebastien Ogier’d edestada. Lõpuks kaotas ta katsel neli MM-tiitlit nooremale rahvuskaaslasele 0,7 sekundit, aga võit tuli lõpuks 2,9 sekundiga. 

«Tulla kuus aastat hiljem tagasi ja esikoht võtta on uskumatu. Sellises lahingus, kus avastad alles pärast finišit, et oled võitnud, on imeline olla,» ahhetas Loeb. 79. rallivõidu võtnud prantslane lisas: «Ma ei uskunud, et suudan veel ühe ralli võita.»

Niisiis, kas see adrenaliini- ja endorfiinilaeng tähendab, et Loebi võib ka tuleval aastal MM-sarjas võistlemas näha. Oodatud küsimus tõi mehele naeratuse näole: «Täna ma ei mõtle tulevikule.»

Oma sõitja sooritus võttis peaaegu sõnatuks ka Citroeni bossi Pierre Budari «See tähendab tervele meeksonnale paljut. Üle aasta tuli taas võit ja seda imelisem, et see tuli Sebastieniga. Ta tuli tagasi ja suutis võita,» ahhetas tiimijuht. «Ta on ainus, kes suutis meid sel hooajal siiani viia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles