PM Kataloonias. Tänak: reaalselt tundub, et tiitel pole väga võimalik, aga kunagi ei tea (3)

Karl Mihkel Eller, Salou
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: David Davies / PA Wire/PA Images

23 punkti lahutab Ott Tänakut MM-sarja üldliidrist Sebastien Ogier'st üks etapp enne hooaja lõppu. Kataloonia rallil leppis Tänak kuuenda kohaga, kuid sai punktikatselt maksimumpunktid.

«Täna polnud meil midagi kaotada. Jari-Mattil olid probleemid, kuid meil oli vaja lõpetada,» rääkis Tänak.

«Sõitsin nii kiiresti kui oskasin. Ma pole kindel, et ma tahaksin seda hetkel uuesti teha, aga paari nädala pärast ehk tuleb seda jälle teha. See oli peaaegu perfektne punktikatse!»

Kas eestlane usub veel oma tiitlivõimalustesse? «Punktikatse oli meie jaoks oluline, et matemaatiliseltki võitlusesse sisse jääda. Reaalselt tundub, et see pole väga võimalik, aga kunagi ei tea. Vähemalt hetkel on mingi võimalus olemas.

Sama lugu tiimide arvestuses, Hyundai tuli lähemale, aga punktid on ikkagi meie kasuks. Kruusaralli on tulemas, Jari oli seal eelmisel aastal kiire, aga nüüd nägime meiegi, et meie auto on kruusal päris hea.»

Valem Tänaku MM-tiitlini

Tänak kaotab nüüd teiseks langenud Neuville'ile 20 punkti, ekstiimikaaslane Ogier on 23 punkti kaugusel. Parim võimalus, kuidas Tänak võib veel maailmameistriks tulla, on võit Austraalias.

Sellele järgnevad kõikvõimalikud permutatsioonid. Punktikatsega koos võib Tänak seega teenida kuni 30 punkti, mis tähendab, et Ogier tohib maksimaalselt lõpetada seitsmendanaja teenida ühe lisapunkti Power Stage'ilt. Neuville võib olla parimal juhul viies, aga siis ei tohi ta viimasel katsel mingil juhul esiviisikusse mahtuda.

Teoorias võib Tänakule tiitliks piisata ka teisena lõpetamisest, kui sellega kaasnevad viis lisasilma punktikatselt. Ogier ei tohi teenida ühtegi punkti, Neuville kuni kolm. Ogier ja Tänak lõpetaks siis hooaja prantslasega samade punktide peal, ka võite oleks mõlemal neli, kuid eestlasele annaks eelise kolm teist kohta Ogier' kahe vastu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles