Mäkineni hinnangul päästis Tänak katastroofilise päeva

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota tiimiboss Tommi Mäkinen sõnas pärast emotsionaalse lõpu saanud Kataloonia rallit, et nende seis võistkondlikus tiitlijahis on normaalne ja õnneks pole kadunud ka Ott Tänaku šansid võidelda individuaalsele esikohale. Meeskond peab talle selleks Austraalia rallil kasutada andma parima võimaliku masina.

«See oli üles alla ralli. Algul väga hea ja siis järsku …» kommenteeris Mäkinen võistlust. Oli tõesti! Tänak haaras ralli algul esikoha ja Jari-Matti Latvala püsis tema kannul. Soomlasel purunes aga rehv ja ta pudenes tahapoole. Laupäeval tabas ebaõnn juba Tänakut, kes lõhkus velje ja sellest ka rehvi, mis poetas ta esikümne lõppu. Samas kerkis tippu taas Latvala. Ja siis, pühapäevasel eelviimasel katsel tegi Latvala rumala vea ja pudenes teiselt kohalt kaheksandaks. Tänak lõpetas kuuendana,  Esapekka Lappi seitsmendana.

«Viimane päev oli veidi katastroof, aga mitte täielikult. Õnneks oli Ott lõpus nii kiire, et sai head punktid kätte ja hoiab veel isiklikku tiitlijahti elus. Meeskondlikus on seis okei,» rääkis Mäkinen. Toyota läheb hooaja viimasele rallile vastu 12-punktilises eduseisus Hyundai ees.

«Tunneme end hetkel enesekindlalt – meil on kiired sõitjad ja kiire auto,» kinnitas Mäkinen optimismi. «Walesis ja nüüd siin oleme teinud kruusal head sooritused. Oleme leidnud masinale uusi juppe ja teame, et ka Austraalias on tingimused üpris sarnased. Sellepärast me ei muretsegi. Muidugi peame veel vaeva nägema, kuis jaksame, aga terve meie meeskond töötab ühe sihi nimel. Peame andma võimaluse, et Austraalias saaks sõitjad näidata, mida suudavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles