WTA aastalõputurniiri võitis Ukraina üllataja

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Svitolina.
Elina Svitolina. Foto: EDGAR SU / Reuters / Scanpix

WTA aastalõputurniiri finaalmatšis alistas maailma edetabeli seitsmes number Elina Svitolina (Ukraina) 3:6, 6:2, 6:2 endast koha võrra kõrgemal paikneva Sloane Stephensi (USA).

Tegemist on Svitolina karjääri vaieldamatult kaalukaima tiitliga, sest ühelgi Suure Slämmi turniiril pole ta kunagi jõudnud kaugemale kui veerandfinaali (mullu Prantsusmaal ja tänavu Austraalias).

Samas väiksematel turniiridel on Svitolina kogenud eelmise kahe aasta jooksul edu rohkem kui ükski teine naismängija, sest 2017. aasta algusest arvestades oli tänane tiitel tema jaoks juba üheksas võidetud WTA turniir. Veelgi muljetavaldavam on, et nende kahe aasta jooksul pole Svitolina ainsatki finaali kaotanud - kõik üheksa korda, kui ta on kahe aasta jooksul finaali jõudnud, on ta platsilt ka võitjana lahkunud.

Eilsetes poolfinaalides alistas Svitolina kaks tundi ja 38 minutit kestnud duellis 7:5, 6:7, 6:4 Kiki Bertensi ja Stephens oli 0:6, 6:4, 6:1 parem Kaolina Pliškovast.

Aastalõputurniir kujunes omapäraseks kahel moel. Esiteks ei pääsenud alagruppidest edasi neli kõrgemat asetust omanud mängijat (Angelique Kerber, Caroline Wozniacki, Naomi Osaka ja Petra Kvitova). Teiseks kujunesid 15-st kohtumisest koguni kümme kolmesetilisteks (sh mõlemad poolfinaalid ja finaal).

WTA hooaja lõpuni on jäänud vaid üks tähtsam võistlus - järgmisel nädalal Singapuris toimuv WTA Elite Trophy võistlus, kus osalevad 12 naistennisisti, nende seas ka Anett Kontaveit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles