Sebastien Loebi Kataloonia MM-ralli – tulin, nägin ja võitsin!

Karl Mihkel Eller
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui palju näeb 44-aastaseid maailmameistreid saltot tegemas? Sebastien Loeb on üks neist.
Kui palju näeb 44-aastaseid maailmameistreid saltot tegemas? Sebastien Loeb on üks neist. Foto: Pau Barrena

Üheksakordne autoralli maailmameister Sébastien Loeb teatas juba enne käimasolevat hooaega, et teeb Citröeni rallimeeskonna ridades MM-sarjas mini-comeback’i. Koos oma pikaaegse kaardilugeja Daniel Elenaga lubati kaasa lüüa kolmel etapil – Mehhikos, Korsikal ja Kataloonias.

Loebi naasmine tippseltskonda kujunes kõike muud kui meelakkumiseks. Esimesel MM-etapil pärast kolmeaastast pausi langes ta konkurentsist rehvipurunemise tõttu, kuid hoidis seni esikohta. Ennustati, et Korsika asfaldil ei leidu talle vastast. Algus oligi paljulubav, kuid juba teisel katsel kihutas vanameister teelt välja ja õnnetul kombel otse kraavi.

Kuid Citröenile lubati, et starti tullakse veel kolmaski kord. Nii pakitigi koos kaardilugeja Daniel Elenaga taas kohvrid ja asuti teele. Loeb ei tundunud enne Kataloonia rallit väga võiduhimuline, kuigi oli siin varem kaheksa korda võitnud. «Saate ju aru, et kuueaastase pausi järel on sellist rallit väga raske sõita,» ütles Loeb intervjuus Postimehele enne ralli algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles