Autosport: Hyundai teatab sellel nädalal järgmise aasta sõitjad

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dani Sordo.
Dani Sordo. Foto: EIBNER/Alexander Neis / imago/Eibner

Kogenud Hispaania rallisõitja Dani Sordo jätkab Hyundai autoralli meeskonnas ka järgmisel aastal, kirjutab autospordiportaal Autosport.

35-aastane Sordo debüteeris WRC-sarjas 2003. aasta Kataloonia rallil ja kuulunud sellest ajast Mitsubishi, Citroeni, Mini, Fordi ja Hyundai meeskondadesse. Tema karjääri ainus rallivõit pärineb 2013. aastast, kui ta triumfeeris Saksamaa rallil.

Hyundais sõidab Sordo juba neljandat aastat, neist käimasoleval aastal jagab hispaanlane kolmanda sõitja positsiooni uusmeremaallase Hayden Paddoniga. Autospordi andmetel kordub sama stsenaarium ka järgmisel aastal. Hyundai põhisõitjad, kes teevad kaasa täisprogrammi, on järgmisel aastal belglane Thierry Neuville ja norralane Andreas Mikkelsen.

Hyundai pealik Michel Nandan rääkis eelmisel nädalal Kataloonias Autospordile, et käimasolev aasta on Sordo karjääris üks parimaid, võib-olla isegi kõige parem. «Ta on olnud väga tugev ja kiire. Ta pole kunagi olnud nii motiveeritud,» kommenteeris Nandan Sordo hooaega.

Tänavusel aastal on Sordo osalenud WRC-sarjas seitsmel rallil ja teeniinud kaks poodiumikohta (Mehhiko rallil teine ja Argentina rallil kolmas koht). Sarja üldarvestuses hoiab hispaanlane 71 punktiga seitsmendat kohta.

Kuigi Paddonit on seostatud ka M-Sport meeskonnaga, kirjutab Autosport, et Hyundai teatab ametlikult Sordo ja Paddoni jätkamisest sellel nädalal.

Hayden Paddon.
Hayden Paddon. Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

Praeguse seisuga sõidavad järgmisel aastal kindlasti WRC-sarjas Esapekka Lappi, Sebastien Ogier (mõlemad Citroen), Teemu Suninen (M-Sport), Andreas Mikkelsen, Thierry Neuville (mõlemad Hyundai), Jari-Matti Latvala, Kris Meeke ja Ott Tänak (kõik Toyota).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles