Legendaarne Soome suusahüppaja lõpetas jälle sportlaskarjääri

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janne Ahonen Pyeongchangi olümpiamängudel.
Janne Ahonen Pyeongchangi olümpiamängudel. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Soome suusahüppaja Janne Ahonen (41) teatas kolmandat korda sportlaskarjääri lõpetamisest.

Esimest korda teatas Ahonen sportlaskarjääri lõpetamisest 28. märtsil 2008 ja teist korda 10. jaanuaril 2013. Mõlemal juhul naasis ta tippsporti. Nüüd teatas ta kolmandat ja ilmselt viimast korda karjääri lõpetamisest. «Ma ei jäta suushüppeid kunagi. Ma jätkan hüppamist nii kaua, kuni see mulle meeldib. Aga ma saan kinnitada, et ma ei osale enam võistlustel,» sõnas Ahonen.

Pyeongchangi olümpiamängude avatseremoonial Soome koondise lipukandjaks olnud Ahonenil jäi sportlaskarjääris saavutamata see kõige hinnalisem medal – olümpiakuld. Ta teenis olümpiamängudelt kaks medalit. 2002 Salt Lake City ja 2006 Torino mängudelt sai Ahonen Soome koondise koosseisus meeskondlikud hõbemedalid. Viimased olümpiamängud olid Ahoneni seitsmendad.

See-eest krooniti Ahonen koguni viiekordseks maailmameistriks. Kokku jäi Ahoneni saagiks kümme medalit maailmameistrivõistlustelt, sest viie kulla kõrval teenis ta kolm hõbedat ja kaks pronksi. Kümnest medalist neli olid individuaalsed, kuus meeskondlikud.

MK-sarja üldvõitjaks tuli Ahonen kaks korda. Individuaalseid etapivõite kogunes tema arvele 36. Nelja hüppemäe turnee võitis legendaarne soomlane koguni viis korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles