Müürsepp meenutab NBA-sse minekut: pidin kedagi alt vedama

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Martin Müürsepp rääkis oma saates «Mürka», et liitus omal ajal NBA klubiga Miami Heat vastakate tunnetega. Kuidas noormees, kelle eluunistuseks oli NBA-s mängida, niimoodi üldse mõelda sai?

«27. juuni 1996 oli see päev, kus istusin Iisraelis oma korteris ja vaatasin öösel hirmuga drafti. Olin üks ainuke mängija, kes lootis, et ta valitakse teises voorus, mitte esimeses. Kui mu nimi välja hõigati, siis ega mul muud valikut polnud. Mingisugune muu jõud võttis mind üle ning teadsin, et nüüd peab minema USAsse. Need ei olnud kõige paremad tunded, sest pidin hakkama kedagi alt vedama,» rääkis Müürsepp. Ta pelgas värske leivaisa Maccabi arvamust.

Müürsepp oli küll juba pea aasta teadnud, et tema vastu tuntakse huvi nii Philadelphia 76ersist kui Miamist, ent kuna teda sidus leping Tel Avivi Maccabiga, ei osanudki ta lootusi hellitada.

«Olin terve suve olnud juba Iisraelis. Olin sellega rahul. Olin sättinud ennast juba sellele lainele, et minu elu jätkub Iisraelis,» meenutas ta.

Ent pärast drafti muutus kõik.

«Kõigepealt lülitasin telefoni välja, ma ei tahtnud kellegagi rääkida. Ma ei teadnud isegi, mida ma teen. Teadsin, et ma olen draftitud, saan USAsse minna, samas sidus mind leping Maccabiga,» rääkis ta.

Olukorrale leiti lahendus mõistagi rahaga. Ka Müürsepp ise oli sunnitud kukrut kergendama. «Minu rahakott kannatas 250 000 dollarit. Võtsin USAs pangalaenu ja maksin Maccabile ära. Miami Heat maksis Maccabile 500 000 dollarit, ühtlasi peeti üks mäng Maccabis.»

Saatesari «Mürka: Viimane lahing» on eetris pühapäeviti Postimehe ja Kanal 2 eetris kell 19.35.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles