Millal pääseb praegune treener Henry Sildaru ise võistlema?

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry ja Kelly Sildaru
Henry ja Kelly Sildaru Foto: INSTAGRAM / Sildaru

12-aastane Henry Sildaru peab esialgu piirduma Kelly treeningukaaslase ja abilise rolliga. Esimene ametlik rahvusvaheline võistlus, kus augustis 13. sünnipäeva tähistav noormees tänase seisuga tohib osaleda, on järgmise hooaja juunioride MM (toimub kevadel 2020). MK-karussellile pääseb Henry alles kolme aasta möödudes.

«Väga suurtel jõuproovidel ei saa ta nooruse tõttu veel kaasa teha, väiksematega – näiteks mäekeskustes peetavate võistlustega – on ka nii ja naa, sest eelkõige sõltub Henry praegu ikka Kelly plaanidest. Aga pole hullu, sest tugevaks saadaksegi eelkõige treeningutel,» ei tee Tõnis Sildaru sundolukorrast numbrit.

Pealegi, tema sõnutsi on ühine harjutamine kasulik mõlemale.

«Mõlemad innustavad üksteist. Henry saab ju samamoodi erinevaid radasid proovida, mis annab varakult tulevikuks olulist kogemust. Näiteks Uus-Meremaal sai ka tema juunioride MMi trassil koos Kellyga nii hüpata kui reili lasta,» ütleb Tõnis.

Ta toob välja huvitava seiga: «Henry on meil treenerina kirjas ja temast on ka ses vallas tublisti abi. Ta jagab seda maailma juba päris hästi. Teab, mida tehnika, stiili ja visuaali osas jälgida. Vaatab nii Kelly kui konkurentide tegemisi ja annab infot edasi.»


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles