Ats Purje koduklubi tuli pronksile ning tagas pääsu Euroopa liigasse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuopio Palloseura ründaja Ats Purje.
Kuopio Palloseura ründaja Ats Purje. Foto: twitter.com/KuPS1923

Läinud nädalavahetusel käisid Euroopa väljakutel oma oskuseid näitamas mitmed Eesti koondislased. Parima tulemuse vormistas oma koduklubiga Ats Purje, kes teenis kaela liiga pronksmedali. 

Laupäeval tõmmati joon alla Soome kõrgliigale, kui eestlastest sai parima koha Ats Purje, kes võitis Kuopio Palloseuraga pronksi ja tagas sellega ühtlasi ka järgmiseks hooajaks koha Euroopa liiga esimeses kvalifikatsiooniringis.

Viimases voorus alistas KuPS võõral väljakul 2:1 Mariehamni, kui Purje sekkus mängu 59. minutil 1:1 viigiseisul. Meeskonnale pronksi toonud 2:1 võiduvärava lõi 88. minutil brasiillane Rangel.

Soome Veikkausliiga võitis kindlalt Helsingi JK, kes kogus 33 mänguga 78 punkti. Teise koha saavutas 62 punkti teeninud Rovaniemi Palloseura ning kolmas oli KuPS 58 punktiga. Sama punktisummaga sai neljanda koha Espoo Honka.

Eestlaste klubidest lõpetas Vaasa Palloseura (Marko Meerits, Hindrek Ojamaa) kogus kuuendana 41 punkti. Lahti (Henri Anieri ja Artjom Dmitrijev) lõpetas liigas kaheksandana 40. punktiga.Lahti järel oli tabeli üheksas meeskond SJK (Mihkel Aksalu), kes kogus 32 punkti.

Üleminekumängudega peab leppima Albert Prosa koduklubi Turu Palloseura, liiga viimase kohaga ning langemisega esiliigasse pidi leppima PS Kemi, kelle koosseisu kuuluvad Marek Kaljumäe ning Maksim Lipin. 

Eestlased mujal: 

Euroopa liigas sai täismängu kirja Joonas Tamm, kui Sarpsborg 08 (Norra) tegi kodus 1:1 viigi Malmöga (Rootsi). Pärast viiki Euroopa liigas suutis Sarpsborg kodustel meistrivõistlustel Tamme abita alistada 2:1 Haugesundi, kes on tabelis neljas. Liidrite lahingus jäid kogu kohtumise mänginud Taijo Teniste ja Bergeni Brann kodus 1:2 alla Rosenborgile. 

Hollandi kõrgliigas sai täismängu kirja Karol Mets, kui ta aitas NAC Breda võõrsil 2:2 viigini ADO Den Haagi vastu. NAC Bredal on kümne mänguga kirjas viis punkti, mis annavad 18 meeskonna hulgas hetkel eelviimase koha. Esiliigas andis Rauno Sappinen Den Boschi 2:1 juhtväravale resulatiivse söödu, kui tema meeskond alistas 3:1 FC Eindhoveni. Meeskond on tihedas liigatabelis neljandal kohal, liidrist lahutab neid 11. vooru järel kõigest neli punkti.

Poola kõrgliigas alistasid Sergei Zenjov ja Krakówi Cracovia nädalavahetusel võõral väljakul 1:0 Ken Kallastekoduklubi Kielce Korona. Mängu ainsa värava eest hoolitses 14. minutil Airam Cabrera. Zenjov kuulus Cracovia algkoosseisu ja mängis 66 minutit, Kallaste kaasa ei teinud. See oli Zenjovi ja Cracovia jaoks nädala teiseks võiduks – möödunud esmaspäeval oldi 2:0 paremad Zabrze Gornikust, kui Zenjov tegi kaasa kogu kohtumise.

Artur Pika ja Henrik Ojamaa meeskond Legnica Miedź sai kodus 0:5 kaotuse Wrocław Śląskilt. Pikk tegi kaasa kogu kohtumise, Ojamaa sekkus mängu teiseks poolajaks, mil Miedź oli juba 0:4 kaotusseisus. 

Tšehhi kõrgliigas jäid Siim Luts ja Teplice kodus 0:1 alla Ostrava Banikule. Luts sekkus mängu vahetusest 83. minutil. 16 meeskonnaga liigas on Teplice 13 vooru järel 13. kohal. Aste madalamal, Tšehhi esiliigas, teenis mänguminuteid German Šlein, kes pääses Jihlava Vysočina 1:0 võidumängus Prostějovi väljakule 0:0 seisul 85. minutil. Võiduvärava eest hoolitses Lukas Zoubele viiendal lisaminutil.

Rumeenia kõrgliigas said Ilja Antonov ja Hermannstadt võõrsil 2:0 jagu Iași Politehnicast. Antonov kuulus algkoosseisu ja mängis 87 minutit. Liigatabelis on Hermannstadt eelviimasel ehk 13. kohal.

Fääri saarte meistrivõistluste viimases voorus lõi Kaimar Saag värava ja aitas Torshavni B36 5:1 võidule Skala üle. 27 mänguga 52 punkti teeninud B36 lõpetas liiga kolmanda kohaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles