Inspireeriv Leicester langes ühisesse ja sügavasse leina

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeva õhtul helikopteriõnnetuses hukkunud Leicester City jalgpalliklubi omanikku, Tai ärimeest Vichai Srivaddhanaprabhat kujutav seinamaaling Leicesteri kesklinnas.
Laupäeva õhtul helikopteriõnnetuses hukkunud Leicester City jalgpalliklubi omanikku, Tai ärimeest Vichai Srivaddhanaprabhat kujutav seinamaaling Leicesteri kesklinnas. Foto: Aaron Chown

Hetk 2012. aasta 8. aprillil Leicesteri kesklinnas, Old Horse’i pubis. Kaks pühapäevapärastlõunast pinti nautivat kohalikku vanahärrat tunnevad huvi, kust võõras keeles rääkijad pärit? Kuuldes vastust, et Eestist ja neid tõi Inglismaale huvi jalgpalli vastu, küsitakse naeratades: «Käisite seega eile Leicester City mängu vaatamas?»

Siinkirjutaja suust kõlanud vastus – «Ei, ei käinud. Lihtsalt ööbime Leicesteris, aga eile külastasime Nottingham Foresti kodumängu.» – pühkis vanameeste näost naeratuse momentaanselt. «Sohoh,» kostsid nad ja enam juttu ei teinud.

Forest on Leicesteri rivaal naaberlinnast, kes 2012. aasta seisuga neist kahest selgelt tituleeritum (tänu 1979. ja 1980. aasta Euroopa meistritiitlile) ja seetõttu oluliselt põnevam külastusobjekt kui kohalik Leicester City. Vanahärradele säärane nende lemmikklubist möödavaatamine ilmselgelt mokkamööda polnud. Olgu lisatud, et mõlemad klubid kuulusid tol hetkel Inglismaa esiliigasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles