Ametlik: Madridi Real vallandas kõigest 137 päeva ametis olnud peatreeneri

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali endine peatreener Julen Lopetegui.
Madridi Reali endine peatreener Julen Lopetegui. Foto: Albert Gea / Reuters / Scanpix

Valitsev Euroopa meisterklubi Madridi Real lõpetas päev pärast El Clasico's võõrsil FC Barcelona käest saadud võigast 1:5 kaotust töösuhte peatreeneri Julen Lopeteguiga, kelle ametiaeg jäi väga üürikeseks, kõigest 137 päeva pikkuseks.

Real avalikustas Lopeteguiga sõlmitud lepingu kaks päeva enne suvise MM-finaalturniiri algust. Tollel põhjusel otsustas Hispaania jalgpalliliit treeneri vahetult enne suurturniiri algust vallandada. Seega jäi Lopetegui ilma võimalusest juhendada meeskonda MMil.

Vähem kui viis kuud hiljem pole ta enam ka Reali peatreener, sest eelmisest seitsmest mängust saadud üks võit, üks viik ja viis kaotust olid klubi presidendi Florentino Perezi ja teiste juhatuse liikmete jaoks liig, mis liig.

«Otsuse eesmärk on muuta meeskonna dünaamikat hetkel, mil kõik hooaja eesmärgid on endiselt saavutatavad. Juhatus märgib, et meeskonna rivistuse - esimest korda kandideerib koguni kaheksa meie mängijat Ballon d'Or auhinnale - ja saavutatud tulemuste vahel vaitseb sügav disproportsioon,» põhjendas juhatus otsust Lopetegui teenetest loobuda.

Vallandatud treeneri asemel nimetati esindusmeeskonna juhendaja kohusetäitjaks seni duubelrivistust ohjanud argentiinlase Santiago Hernan Solari kätte.

Kui Real tegi samasuguse lükke 2016. aasta jaanuaris, osutus see hiilgavaks, sest hooaja keskel vallandatud Rafael Benitezi asendajaks nimetati duubli peatreener Zinedine Zidane, kes võitis Realiga juba samal kevadel Meistrite liiga, mida õnnestus kahel korral järjest kaitsta. 2017 lisati sinna ka Hispaania meistritiitel.

Pärast tänavu kevadel Kiievis peetud Meistrite liiga finaalis Ragnar Klavani toonase koduklubi Liverpooli üle saavutatud võitu pani Zidane aga ameti maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles