Soome meedia: legendaarne Soome koondislane sai Eesti riiulifirmalt raha jäähokiklubi ostuks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pasi Nurminen (vasakul) ja Petri Matikainen
Pasi Nurminen (vasakul) ja Petri Matikainen Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / SCANPIX / LEHTIKUVA

Väidetavalt on Eesti riiulifirma seotud Soome jäähokiklubi Lahti Pelicansi ostutehinguga.

Nimelt vahendab Soome väljaanne Iltalehti, et Soome endise jäähokikoondislase Pasi Nurmineni arvele kanti Eesti riiulifirmast lausa 100 000 dollarit ehk ligi 88 000 eurot. Selle eest soetas Nurminen omale jäähokiklubi Lahti Pelicansi.

Väidetavalt sai Nurminen tehinguteks raha Soome ehitusettevõtja Mika Wileniuse firmalt Salapausselän Rakentajat Oy. Wilenius olevat Nurminenile teinud ligi 100 000 euro suuruse ülekande 2016. aasta märtsis ning raha kanti üle läbi Eestisse registreeritud Morena Capitali nimelise firma.

Nurminen ise pole olukorda Soome meediale kommenteerinud, lisades vaid, et teda pole siiani politseisse ülekuulamisele kutsutud.

Nurminen on Soome koondise legendaarne väravavaht, kes jõudis oma karjääri jooksul esindada ka NHLi meeskonda Atlanta Thrashersit. Pärast karjääri lõppu asus ta tööle koondise väravavahtide treenerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles