Manchester City alistas Tottenhami ning jätkab Inglismaa kõrgliiga liidrina

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riyad Mahrez lõi City võiduvärava
Riyad Mahrez lõi City võiduvärava Foto: DAVID KLEIN / REUTERS

Inglismaa kõrgliiga kümnenda vooru viimane kohtumine viis omavahel kokku Tootenhami ja Manchester City. Tasavägise kohtumise võitis City 1:0. 

Kuna Wembley staadionil oli varasemalt peetud üks Ameerika jalgpalli kõrgliiga (NFL) kohtumine, oli kogu väljak suhteliselt halvas seisus. See aga ei takistanud Tottenhamil ja City'l põneva kohtumise maha pidamist.

Mäng algas kohe tempokalt, agressiivsemaks pooleks oli City kes palliga mängides kindlam oli. City surve tõi koheselt ka tulemuse, kui Raheem Sterlingu hea sööt leidis tagumises postis üles Riyad Mahrezi, kes City juba kuuendal minutil kohtumist 1:0 juhtima viis. 

Seejärel oli kohe 7. minutil hea võimalus Sergio Agüerol, kelle löök veidi väravast mööda lendas. Järgnenud Tottenhami rünnakul sai oma täpsust proovida Harry Kane, kelle löök veidi üle värava lendas. Seejärel oli esimesel poolajal mõlemal võistkonnal veel mitmeid häid võimalusi, aga poolajale mindi City 1:0 eduseisus. 

Teisel poolajal oli taas alguses aktiivsem City ja omad võimalused eduseisu suurendada olid nii Sterlingul kui ka Agüerol, aga Tottenhami väravavaht Hugo Lloris hoidis suurepäraste tõrjetega oma meeskonda endiselt mängus. 

81. minutil avanes Dele Alli söödust suurepärane võimalus Erik Lamelal mäng viigistada, kuid tema tugev löök lendas napilt üle värava. Pärast seda olukorda kumbki meeskond häid võimalusi luua ei suutnud ja nii võitis City kohtumise 1:0. 

Liigatabelis tõusis City võiduga taas tabeli liidriks, olles teeninud Liverpooliga võrdselt 26 punkti. Tottenham on kaotuse järel 21 punktiga liigas viiendal kohal. 

Inglise kõrgliiga tabelitipp pärast kümnendat mänguvooru: 

  1. Manchester City 26
  2. Liverpool 26
  3. Chelsea 24
  4. Arsenal 22
  5. Tottenham 21
  6. Bournemouth 20
  7. Watford 19
  8. Manchester United 17
  9. Everton 15
  10. Wolves 15
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles