Kontaveit kindlast kaotusest: väga kesine esitus

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Anton Denisov/Sputnik/Scanpix

Anett Kontaveit (WTA 20.) alustas Zhuhais toimuvat aastalõputurniiri 3:6, 1:6 kaotusega Elise Mertensile (WTA 13.). Eesti esireket jäi mängujärgsetes kommentaarides ausaks – tema esitus positiivset hinnangut ei vääri.

«Seda mängu on raske kirjeldada,» alustas eestlanna. «Kuni 3:3 seisuni oli mäng täitsa okei ja tase päris normaalne. Siis ma mängisin ühe kehva servigeimi ja sealt lagunes kõik kuidagi ära. Ma ei saanud ennast enam käima ja kuidagi tühi olek oli väljakul. Ta ründas mu teist servi väga hästi, võttis initsiatiivi ja tegi mul enda servil elu raskeks.»

Eestlanna sõnul jättis skoorile oma jälje ka Hiinas kasutatav kõva väljakukate. «Väljak on sellise kõrge põrkega ja talle sobis, kuidas teised servid üles tulid ja ta sai neid väga hästi rünnata. Minu poolt oli väga kesine esitus,» selgitas ta.

Kontaveit on teda vahepeal seganud väikesest jalahädast taastunud ja saab Hiinas mängida probleemideta. «Midagi konkreetset mul mängimast ei seganud. Mingi aeg kodus olles olin uuesti haige ja ettevalmistus ei olnud 100 protsenti, aga see selleks. On kuidas on, hooaja lõpp ja viimane turniir.»

Pärast nõnda kindlat kaotust on Kontaveidi šansid alagrupist edasipääsuks kaduvväikesed ja seetõttu on homne kohtumine Julia Görgesiga (WTA 14.) ilmselt tema hooaja viimane. «Kindlasti vastane ei ole kergem. Talle väga meeldivad need väljakud – ta võitis eelmisel aastal selle turniiri ja on väga heas vormis. Ennustada, mis saab, ma ei oska, aga eks mina peaks kindlasti kõvasti paremini mängima, et talle vastu saada.»

Kuidas üldse esimest korda aastalõputurniirile jõudnud Kontaveit sealset elu hindab? «Väga erinev on,» võrdleb ta. «Siin hoolitsetakse meie eest natukene rohkem ja hoitakse meid natukene rohkem. Muidugi on hea meel aastalõputurniirile saada. On hea tunne, et saan siin hooaja lõpetada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles