Räikkönen Sauberiga liitumisest: rivi keskel ongi toredam, saab rohkem võidu sõita

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönenil pole Sauberiga liitumise vastu kõigevähematki.
Kimi Räikkönenil pole Sauberiga liitumise vastu kõigevähematki. Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images / Scanpix

Kimi Räikkönen selgitas, miks talle meeldib uuest hooajast Sauberi võistkonnas isegi rohkem sõita kui Ferraris.

«Rivi keskel sõites tekib rohkem võitlusolukordi. See on palju põnevam, sest ratas-rattas duelle võib toimuda kogu aeg,» rääkis soomlane intervjuus Motorsport-Totalile. «Tipus lõpeb võidusõit tavaliselt sellega ära, et keegi teeb boksipeatuse. Mööduda on aga raske. Rivi keskel on palju rohkem võidusõitmist,» sõnas ta.

39-aastane soomlane lõi Sauberiga käed kaheks aastaks. «Naudin jätkuvalt sõitmist ja Sauberiga liitumiseks on palju põhjusi. Usun, et suudan selle tiimiga suuri asju saavutada. Paari aasta eest olid nad hädas, kuid sestpeale on palju muutunud. Ja Sauberi tehas ei jää mu kodust üldse kaugele,» lisas Šveitsis elav Räikkönen.

Neile, kes arvavad, et Austinis hiljuti saadud võit jääb Räikköneni karjääri viimaseks, oli soomlasel aga varuks väike meeldetuletus. «Keegi ei usu, et Sauberiga annab võita. Aga keegi ei uskunud etapivõitudesse ka siis, kui Lotusega liitusin,» sõnas Räikkönen, kes võitis lõpuks Lotusega kaks etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles