Uude ametisse asunud Creţu: nagu Madridi Real näitab, siis selline ongi treeneri elu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gheorghe Cretu.
Gheorghe Cretu. Foto: Tairo Lutter

Eesti meeste võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Creţu, kes asub juhendama seitsmekordset Poola meisterklubi Rzeszowi Asseco Resoviat, andis uue tööandja juures esimese pressikonverentsi.

«Kahju muidugi, et saabun siia niisugustel asjaoludel ja selline klubi peab poole hooaja pealt treenerit vahetama, aga nagu Madridi Reali pealt näeme, siis selline on meie elu. Ent kui mulle pakkumine tehti, ei kahelnud ma hetkegi. Tean siinseid mängijaid hästi, olen kas koos nendega või nende vastu mänginud,» rääkis Creţu, viidates alles suvel Reali jalgpallimeeskonna peatreeneriks asunud Julen Lopetegui äsjasele vallandamisele.

Liigat nimetas ta varasemast ühtlasemaks – kõik olevat võimelised kõiki võitma. Seetõttu on tema esimene ülesanne meeskond ühtseks muuta. «Olen mitte ainult treener, vaid vajadusel venna või isa eest. Tahan oma mängijate jaoks alati olemas olla. Kõik peavad aru saama, et mängijatel on palju tiitleid. Kui need kokku liita, pole palju meeskondi, kes meile vastu saaksid. Seetõttu tulebki meil kiiresti ühine identiteet leida,» sõnas ta.

Rzeszowi Asseco Resovia on Poola kõrgliigat alustanud nelja järjestikuse kaotusega ning paikneb ühe punktiga 14 meeskonna konkurentsis viimasel kohal. Klubi juhtkond otsustas pärast ebaõnnestunud hooaja algust Andrzej Kowali teenetest loobuda ja palgata Creţu. 50-aastase rumeenlase jaoks pole Poola kõrgliiga võõras paik, sest aastatel 2014-2017 juhendas ta sealset Lubini Cuprumit. 

Rzeszowi Asseco Resovia on küll seitsmekordne (1971, 1972, 1974, 1975, 2012, 2013, 2015) Poola meister, kuid möödunud hooajal saadi kohalikus kõrgliigas alles kuues koht. Hooajal 2014-15 jäädi Meistrite liiga finaalis alla Kaasani Zeniidile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles