M-Sport võtab uueks hooajaks meeskonda noore üllatusmehe?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gus Greensmith võib tuleval aastal saada M-Spordi põhisõitjaks
Gus Greensmith võib tuleval aastal saada M-Spordi põhisõitjaks Foto: https://twitter.com/GreensmithGus

Autoralli MM-sarja meeskondadest on sõitjate osas kõige lahtisemad otsad just M-Spordi meeskonnaga. Esile on kerkinud võimalus, et uuel hooajal saab sõitjaks tõeline üllatusmees.

Käimasoleval hooajal sõidavad M-Spordi meeskonnas Sebastien Ogier, Elfyn Evans ning Teemu Suninen. Uuel hooajal on aga Ogier lahkumas M-Spordist Citroeni ning Evansi kesised tulemused ei ole mehele lepingut siiani veel toonud. Ainsana on uue hooaja sõitjaks kinnitatud Teemu Suninen.

M-Spordi pealik Malcolm Wilson on juba varasemalt vihjanud, et pärast Ogier' lahkumist ei pruugi meeskonda ühtegi suurt staari tulla. Wilson lausus WRC ajakirjanikule Rebecca Williamsile juba suve lõpus, et uuel aastal keskendutakse võib-olla hoopis noorte arendamisele.

Täna avaldas sotsiaalmeedias huvitava pildi Gus Greensmith, kus on näha teda seismas selle aasta M-Spordi WRC masina ees. Lisaks on liikumas kuuldused, nagu oleks Greensmith masinaga testida saanud ja ka pildil olev Ford Fiesta on selgelt mudane.

Sellest pildist lähtuvalt on kohe ka hakatud kahtlustama, et juba suvel mainitud noorte sõitjate arendamise all pidas Wilson silmas seda, et meeskonda tuuakse uueks hooajaks just 21-aastase briti. Lisaks on Greensmith juba kogu käimasoleva hooaja sõitnud M-Spordi meeskonna all WRC2 arvestuses Ford Fiesta R5 võistlusmasinaga.

Aastal 2016 teenis Greensmith Junior WRC sarjas hooaja kokkuvõttes neljanda koha, aastal 2017 sõitis ta juba R5 auto roolis kaasa MM-sarjas valitud etapid. Sellel hooajal WRC2 sarjas juba võidu nimel sõitnud Greensmith saavutas hooaja kokkuvõttes neljanda koha, tulles neljal korral ka poodiumile.

Tagasi üles