Uuel hooajal liitub autoralli MM-sarjaga veel üks uus meeskond

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Proton Iriz R5
Proton Iriz R5 Foto: https://twitter.com/ChicaneMedia

Uueks hooajaks on varasemalt oma tagasitulekut autoralli MM-sarja kinnitanud Volkswagen, kuid nüüd on sarjaga liitumist kinnitanud veel üks  meeskond.

Nimelt on uue hooaja alguses Monte-Carlo rallil starti tulemas ka Proton, kes on valmis saanud oma WRC2 klassi kuulava Proton Iriz R5 ralliauto. Varasemalt on Proton samuti WRC sarjas kaasa teinud, kui 2012 aastal võisteldi SWRC sarjas (WRC2 eelkäija) Proton Satria Neo S2000 nimelise masinaga.

Uus võistlusauto on arendatud Mellors Elliot Motospordi poolt Malaisias. Masinat hakati ehitama juba aastal 2016 ning nüüdseks ollakse jõudnud nii kaugele, et sellega saab ka ametlikult MM-sarjas starti tulla. Muuhulgas tegeles auto arenduse ja testimisega ka endine maailmameister Marcus Grönholm, kes teatavasti ka Ott Tänaku istumise all olevat Toyotat arendas.

Prantsuse meedia väitel on Protonil plaan oma R5 masin homologeerida selle aasta detsembris, pärast mida sellega ametlikult võistelda tohib. Meeskonna pealiku Chris Mellorsi sõnul on neil lähiajal plaanis testida masinat pikemalt ka asfaldil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles