Kas Santiago Solari jääbki Madridi Reali etteotsa?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali jalgpallimeeskonna peatreeneri kohusetäitja Santiago Solari.
Madridi Reali jalgpallimeeskonna peatreeneri kohusetäitja Santiago Solari. Foto: Emilio Naranjo/Epa

Julen Lopetegui ei saanud suvisel jalgpalli MM-finaalturniiril Hispaania rahvuskoondist juhendada, sest valitsev Meistrite liiga võitja Madridi Real andis kaks päeva enne suure spordipeo algust teada, et just Lopeteguist saab Zinedine Zidane’i asendaja kuningliku klubi peatreeneritoolil. Just sellel põhjusel otsustas Hispaania jalgpalliliit Lopetegui enne MM-finaalturniiri vallandada. Neli ja pool kuud hiljem andis ka Real Lopeteguile hundipassi.

Real eesotsas klubi presidendi Florentino Pereziga loobus Lopetegui teenetest päev pärast 1:5 allajäämist Barcelonale, mis jättis pealinna meeskonna Hispaania kõrgliiga kümnenda vooru järel tabelitipust seitsme punkti kaugusele ja üheksandale kohale. Barcelona-sugusele meeskonnale kaotamine pole Realile katastroof, sest igipõlise rivaali paremust on aastate jooksul korduvalt tunnistatud. Aga et viiest viimasest liigamängust on teenitud vaid üks punkt (väravateta viik Madridi Atleticoga) ja löödud kaks väravat, polnud klubi juhtkonnale meeltmööda.

«Otsuse eesmärk on muuta meeskonna dünaamikat hetkel, kui kõik hooaja eesmärgid on endiselt saavutatavad. Juhatus märgib, et meeskonna rivistuse – esimest korda kandideerib koguni kaheksa meie mängijat Ballon d’Or auhinnale – ja saavutatud tulemuste vahel valitseb sügav disproportsioon,» põhjendas Reali juhtkond otsust Lopetegui teenetest loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles