Postimees TV: legendaarne Popovich jõudis uskumatu saavutuseni

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Gregg Popovich on olnud viimased 23 hooaega San Antonio Spursi peatreener. Pikk aeg! Ööl vastu tänast sai ta kirja karjääri 1201. võidu – mitte ükski teine peatreener pole NBAs suutnud ühe meeskonna eesotsas nõnda palju võidurõõmu maitsta.

Kui palju on 1200 võitu, mis täitusid legendil paar päeva tagasi? Kui ütleme ümmarguselt, et ühe korvpallimängu pikkuseks on ajaliselt kaks tundi, kuluks kõige andumal Popovichi fännil kõigi nende läbivaatamiseks 100 päeva ehk üle kolme kuu. Sekunditki magamata!

NBA üldisest paremusjärjestuses on Popovich võitude arvult viiendal kohal. Peagi kerkib ta mööda Pat Rileyst, kel on viie NBA meistritiitli kõrval ka 1210 võidetud mängu. Ees seisavad veel Jerry Sloan (1221), Lenny Wilkens (1332).

Ainsa teise aktiivse treenerina on NBAs üle 1000 võidu kirja saanud Larry Brown, kelle treenerikarjäär algas juba möödunud sajandi seitsmekümnendatel. 78-aastane ameeriklane töötab praegu aga Itaalia kõrgliigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles