Tour de France’i võitja on tiimi käitumises sügavalt pettunud

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tour de France'i võitja Geraint Thomas.
Tour de France'i võitja Geraint Thomas. Foto: SCANPIX

Tour de France’i võitja Geraint Thomas avaldas nördimust oma tööandja Team Sky osas. Jutt käib tänavusest Tourist, kus Team Sky pani kogu fookuse oma esisõitja Chris Froome’i aitamisele, kuigi Thomas oli meeskonnakaaslasest tugevam.

Thomas rääkis intervjuus Guardianile, et meeskond informeeris teda kolmandana sõidetud meeskondliku etapi eel, et kui Thomas peaks kukkuma või tema jalgrattal läheb rehv katki, ei oota meeskond teda järele. Selleks hetkeks oli Thomasel Froome’i ees 52-sekundiline edu.

«See ajas mind endast välja, sest arvasin, et meeskond on valmis mind kaitsma. Aga nad ei teinud seda otsust kerge südamega. Andsin neile oma arvamusest teada, kuid nemad ütlesid, et pean sellise otsusega lihtsalt leppima. Muidugi oli rehvipurunemise võimalus väike, kuid mõistsin, et see on sitt olukord. See tõmbas minu moraali alla, ent lasin sellel minna,» ütles Thomas.

Thomas asus Touri juhtima 11. etapi järel. Kuid Froome ei jätnud võitlust ning andis Thomasele kahel korral teada, et kavatseb Touri võidu nimel veel rünnata. «See on hea näide tiimisisesest võitlusest, kus räägitakse asjadest avameeli. Kui ta oleks minu heaks sõitnud, räägiksid inimesed praegu, et Froome oleks võinud rünnata ning võib-olla oleks ta võitnud. Aga see näitab, et olin temast tugevam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles