Arstid hoiatavad: Tokyo olümpia maratonil võivad olla surmavad tagajärjed

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tokyo olümpiamängud peetakse 2020. aastal
Tokyo olümpiamängud peetakse 2020. aastal Foto: Yuya Shino / Reuters

Tokyo olümpiamängude maraton võiks alata kell 5.30 varahommikul, et välistada kuumarabandusi, leiab grupp Jaapani arste.

Tokyo olümpiamängude kergejõustikuprogramm on kavas 31. juulist 9. augustini ning tänavu olid sel ajal temperatuurid väga kõrged, 41 kraadi ringis. Kuigi Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) ja Tokyo olümpia korraldajad on kokku leppinud, et maratoni start antakse kell seitse hommikut, andis grupp mainekaid Jaapani arste teada, et ohtlike olukordade vältimiseks tuleks alustada veelgi varem, kell 5.30 hommikul.

Põhjus ei peitu vaid sportlaste heaolus.

«Oleme tõsiselt mures,» rääkis Jaapani arstide liidu esindaja Kimiyuki Nagashima AFP vahendusel. «Kui kuumarabanduse oht pole suur mitte ainult sportlaste, vaid ka korraldajate ja publiku jaoks, tõstab see ka vajadust hädaabiteenuste järele mis omakorda mõjutab meedikute ja haiglate kättesaadavust tavaliste patsientidele,» rääkis ta.

Tokyo arstide liidu president Haruo Ozaki lisas. «Kardame, et praeguse plaani tagajärjed võivad olla fataalsed ning viia surmajuhtumiteni.»

Tokyo 2020 korralduskomitee pressiesindaja Masa Takaya kinnitas, et arstide ettepanekut asutakse kaaluma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles