Postimees TV: mis El Clasico? Lõuna-Ameerika meistrite liiga finaal toob esmakordselt Superclasico!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Euroopas hakkab jalgpalli Meistrite liiga alles õigeid tuure üles võtma, siis ookeani taga on Copa Libertadoresis aeg jõudnud nii kaugele, et pidada on jäänud veel finaalmatšid. Meistri selgitavad kaks Argentiina hiidu – Boca Juniors ja River Plate ehk ees ootab Superclasico.

Kahest Buenos Airese vutiklubist tagas viimasena pääsu finaalmatsidele Boca Juniors, kes tegi eile õhtul võõral väljakul 2:2 viigi brasiillaste Palmeirasega. Et avamäng oli võidetud 2:0 ja ka võõrsil mindi kiirelt juhtima, tähendas see üpris draamavaba kohtumist.

Sama ei saa aga öelda River Plate’i finaali jõudmise kohta. Nemadki mängisid nelja parema seas Brasiilia klubiga – Gremio alistus tänu võõrsil löödud väravate reeglile 2:2. Sealjuures tuli otsustav värav väga skandaalsel moel.

Kodustaadionil Gremiole 0:1 kaotanud River Plate oli ka võõrsil kaotusseisus, kui 82. mänguminutil realiseeris peaga karistuslöögi Santos Borre. Argentiinlased vajasid aga veel ühte väravat ja see tuli neile (osaliselt) läbi videokorduse. Matši 85. minutil läks Ignacio Scotto peale lööma, aga pall riivas Gremio kaitsja kätt. Scotto apelleeris rikošeti tõttu nurgalöögile, aga kohtunik otsustas korduse vaatamise järel määrata hoopis penalti ja anda kaitsjale teise kollase kaardi.

Gonzalo Martinez 11 meetrilt ei eksinud ja River Plate hoidis enamuses mängides probleemideta eduseisu. Lõpuvile kõlades tormasid väljakule märulipolitseinikud, et kohtunik Andres Cunhat marus publiku omavoli eest kaitsta.

Seega ootab finaalis eest Superclasico. Buenos Airese tuliseim vutiderbi on varem toimunud 246 korral ja seisud on üpris võrdsed: Boca Juniorsil on kirjas 88, River Plate’il 81 võitu. 77 mängu on lõppenud viigiga.

Copa Libertadoresi raames on meeskonnad kohtunud kokku 24 korral. Finaalis ristatakse piigid aga esmakordselt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles