Neymari ähvardab üleminekul tehtud pettuse tõttu kuue aasta pikkune vangistus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia koondise ründaja Neymar
Brasiilia koondise ründaja Neymar Foto: PETTER ARVIDSON / imago/Bildbyran/Scanpix

Brasiilia jalgpallistaari Neymari Barcelonaga liitumisel tekkinud maksupettus pole siiani lahendust saanud. Viimaste andmete kohaselt ähvardab jalgpallurit uue otsuse põhjal kuni kuue aasta pikkune vangistus.

Möödunud aastal kutsuti FC Barcelona ridadesse kuulunud Neymar Hispaania kohtusse, kuna väidetavalt oli tema üleminek Barcelonasse Brasiilia klubist Santos seadusevastane. Ülemineku hetkel väitis Barcelona, et selle kogumaksumus on 58,3 miljonit eurot, ent ühe klubi liikme nõudmise peale pidi klubi avaldama dokumendid, kust ilmnes, et kogukulu ületas 85,1 miljoni euro piiri.

Kogu olukord häiris brasiilia investeerimisfirmad DIS, kes tegid koostööd Neymari endise meeskonna Santosega. Neil oli õigus saada 40% üleminekusummast, aga nüüd kui number on suurenenud, soovivad ka nemad rohkem raha.

Kogu selle pettuse valguses on oma osa mängida ka Neymaril, kes oli asjast teadlik ning leppis näiteks kokku 40 miljoni euro suuruses palgas. Hispaania ajaleht Lavangurdia väidab, et süüdimõistmisel ootab Neymari ees kuni kuue aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles