Kaunase Žalgirise kasvandik avaldas põhjuse, miks ta Tartuga liitus

Toimetas Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnas Velicka (palliga). Tagaplaanil peatreener Priit Vene.
Arnas Velicka (palliga). Tagaplaanil peatreener Priit Vene. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna mängujuht Arnas Velicka on Tartusse jõudnud otse korvpalli mekast Kaunasest, ent miks otsustas 18-aastane andekas leedulane just Tartuga liituda?

«Treener Priit Vene,» avaldas Velicka klubi koduleheküljele konkreetse põhjuse, miks ta Tartus mängib. «Tulin Žalgirisest Tartu Ülikooli korvpallimeeskonda laenule, sest Kaunases mulle piisavalt mänguaega ei jagunud. Kuna treener Vene on Žalgirisega väga tihedalt seotud ja tunneb sealset süsteemi hästi, siis mõtlesingi siin proovida. Ja ma olen õnnelik, et ma praegu just siin mängin,» ütles tagamängija.

«Siin Tartus on minu eesmärk saada paremaks iga päev,» rääkis leedulane. «Lisaks annan endast alati kõik, et meeskond võiduni viia,» lisas ta.

Mis on noore leedulase eesmärgid aga suuremas plaanis? Velicka sõnul on oluline alati püüelda paremuse poole. «Ma tahan jõuda maksimaalselt kaugele. Kuhu ma oma karjääriga ka välja ei jõua, olen kindlasti õnnelik, sest tean, et olen selle nimel andnud endast maksimumi!»

Velicka on käimasoleval hooajal osalenud viies Olybet Eesti-Läti korvpalliliiga kohtumises. Tema keskmised näitajad mängu kohtu on järgmised: 36 minutit (kogu liiga suurim näitaja), 22,6 punkti (liiga parim näitaja), 5,6 resultatiivset söötu, 4,2 lauapalli ja 2,4 vaheltlõiget (liiga teine näitaja).

Loe refereeritud artiklit Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles