Milwaukee Bucksile paistab tunneli lõpus valgus

Andri Kiige
, spordikommentaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milwaukee Bucksi peatreener Mike Budenholzer.
Milwaukee Bucksi peatreener Mike Budenholzer. Foto: Morry Gash/AP

Milwaukee meeskonna teekond päikese kätte on olnud pikk, lõpuks hakatakse pärale jõudma. Idakonverentsi juhivad nad seitsme võidu ja ainsagi kaotuseta (ees seisab kohtumine Bostoniga), kuid vaid mõni aasta tagasi polnud see kaugeltki nii. Heidame pilgu käidud teele.

Klubi asutamise järel 50 aastat tagasi ei pidanud poolehoidjad õnne kaua ootama: hooajajärgses draftis valiti keegi Ferdinand Alcindor, aasta hiljem vedas taas ja liitus Oscar Robertson. Robertson ja Alcindor tänasid klubi usalduse eest, kinkisid tänutäheks tiitli ja hulga vägevaid hooaegu, üks neist muutis seejärel nime Kareem Abdul-Jabbariks ja mõlemad suundusid ajalukku. Klubi, olles kord keelatud vilja maitsnud, ei suutnud enam loobuda, algas teine eduperiood.

Uued tuuled tõid tiimi uued liidrid Sidney Moncriefi, Jack Sikma ja Paul Pressey, väejuhiks saabus nüüdseks legendaarne Don Nelson. Idakonverentsi valitseti viis aastat ja koguni kümnel jõuti play-off'i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles