Tapa esipommitaja: pole ammu nii head tunnet olnud

Toimetas Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Oolupi (palliga) pidurdamine pole lihtne ülesanne, seda teab ka Põlva Serviti, kelle võrku tapalane 12 palli saatis.
Vahur Oolupi (palliga) pidurdamine pole lihtne ülesanne, seda teab ka Põlva Serviti, kelle võrku tapalane 12 palli saatis. Foto: Helin Potter

Oktoober sai läbi ja käsipalli meeste meistriliigaklubide hulgas oli üks, kes erinevate sarjade peale ainult võite tunnistas. Veidi üllatuslikult oli selleks meeskonnaks mullu meistriliigas viimaseks jäänud SK Tapa. Ajaloohõngulise kuu võttis kokku Tapa esipommitaja Vahur Oolup.

Muidugi võib «ainult võitude» tõsiasja veidi kahtlevalt suhtuda, sest vaid kolm kohtumist pidanud Tapa alistas liigamängus Aruküla/Audentese ning oli karikasarjas kahel korral üle esiliigaklubist HC Kehra/Primend, ent fakt jääb faktiks. Lisaks tehti septembri viimastel päevadel viik HC Viimsi/Tööriistamarketiga ja eile hakati tõsiselt vastu tiitlikaitsja Põlva Servitile.

«Alustasime hooaega tõesti hästi, pole ammu nii head tunnet olnud,» kinnitas 18-aastane Oolup. «Oktoobris andsid veidi kergemad karikamängud meile vajalikku enesekindlust ja tiimitunnet ning sealt oli hea jätkata. Nüüd on vaja hooaja lõpuni nii mängida, ent üks suur eesmärk on karikasarja finaalnelikusse pääs. Veerandfinaalis on vastas tugev Põlva/Arcwood, aga tahame kindlasti edasi saada.»

Oolup lõpetas mullu meistriliiga põhiturniiri 114 väravaga snaipritetabeli teisel astmel, tänavu on ta hetkel 31 tabamusega sama pingerea liider. «Mängin Tapa eest vasaksisemist, sest meil on suurepärane mängujuht Marten Saare näol olemas. Tegelikult ihkab süda ikka rohkem keskel mängida, aga tunnen end mugavalt ka vasakul,» sõnas 2. klassis käsipallitrenni läinud Oolup.

«Alustasin Elmu Koppelmanni juures ja Tapal on nii suured traditsioonid, et noori tuleb kogu aeg peale. Elmu teeb tööd südamega ja käin praegugi vahel Tapal trennis, aga peamiselt harjutan Audenteses. Martin Noodlal on rohkelt teadmisi ja võimalusi ning saan seal kaks korda päevas mitmekülgset trenni teha, mis mulle väga meeldib,» lausus kolm aastat tagasi pealinna kolinud Oolup.

Suvel esindas noor tapalane nii Eesti U18 kui U20 koondiseid ning eelmisel nädalal sai nuusutada ka meeste rahvuskoondise õhkkonda. «Mind kaasati ühele treeningule ja see oli võimas. Mängijate kiirus ja võimsus oli ikka täiesti erinev Eesti meistriliigast ning tase väga kõrge. Ülimalt kasulik kogemus ja andis mulle tulevikuks motivatsiooni anda endast parim, et kunagi päriselt koondisse murda,» hindas Oolup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles