FIFA langes värske raporti valguses suure korruptsioonisüüdistuse alla

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Gianni Infantino.
FIFA president Gianni Infantino. Foto: Alexey Filippov / Sputnik / Scanpix

Football Leaksi värske raport süüdistab Manchester Cityt ning Paris Saint-Germaini FFP ehk majandusliku ausa mängu reegli rikkumises. Süüdistustest ei pääse ka praegune FIFA president Gianni Infantino.

Nimelt olevat Infantino 2014. aastal teinud salamisi tehinguid nii City kui PSG-ga, olles ise samal ajal UEFA peasekretär. Samuti olevat nii City kui PSG pääsenud FFP reegli rikkumise eest suuremate karistusteta just tänu Infantinole.

Lisaks tuuakse välja, et Manchester City omanikud on viimase seitsme aasta jooksul pumbanud klubisse üle 2,7 miljardi euro. Seda läbi oma aktsionäride ning ülehinnatud sponsorlepingute kaudu, mis on otsene FFP reegli rikkumine. Sama on teinud ka PSG ning seda 1,8 miljardi euro ulatuses.

Dokumentides mainitakse ka endist Prantsusmaa presidenti Nicolas Sarkozyd, kes olevat 2010. aastal öelnud PSG omanikust Katari emiirile Tamim Al-Thanile, et kui too ostab PSG ära ning avab Prantsusmaal spordikanali (BeIN Sports), aitab toonane UEFA president Michel Platini Kataril võita 2022. aasta MMi korraldusõiguse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles