Kairys hooaja teisest võidust: tunnen suurt uhkust, eriti tagamängijate üle

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donaldas Kairys
Donaldas Kairys Foto: Tairo Lutter

BC Kalev/Cramo reisis Ühisliiga hooaja kuuendaks mänguks Krasnodari vaid üheksa mängumehega – koju jäid vigastust ravima võistkonna suurim korvikütt Ivan Almeida ja kapten Kristjan Kangur. Vaatamata kahe võtmemängija puudumisele said kalevlased kohaliku Lokomotiiv-Kubani vastu kirja 85:80 võidu.

«Tulime siia lühikese pingiga, paar põhimängijat olid puudu, aga meil oli just nii täpselt mängijaid, et koos püsida,» kostus meeskonna peatreener Donaldas Kairyse häälest vahetut peale lõpuvilet siiras uhkusenoot. Kokku kasutasid kalevlased kaheksat mängijat, sest noore Madis Soodla sekkumist vaja polnud.

Kairys jätkas kohtumise kokkuvõtet: «Peamine oli see, et kõik mängisid võistkonnana – üheskoos rünnakul, üheskoos kaitses. Proovisime hoida positiivset meelestatust, kui ka midagi halba juhtus. Võitlesime, ei kaotanud väga jõulise meeskonna vastu eriti lauavõitluses (34:38 – toim) ja nii võidu kätte saimegi.»

Kalev oli tegelikult terve kohtumise liidriseisus ja seda tänu tormilisele algusele. Algselt sisse saadud 22:11 edu vormistati lõpuks avaveerandi 27:21 võiduks. «Mängu algul läksid meil paar viset sisse ja võib-olla polnud Lokomotiiv selleks valmis, et mängu nii tempokalt alustada,» rääkis Kairys. «Aga nad mängisid kõva korvpalli, rügasid kaitses kõvasti ja tegu oli väga füüsiliselt nõudliku mänguga. Olen terve oma meeskonna üle uhke, aga eriti tagamängijate üle, kes mängisid väga palju minuteid peaaegu ilma vahetusteta. Nemad näitasid, kuidas tuleb ühes mängus võidelda.»

Lõpuks matši parimana 21 punkti visanud Chavaughn Lewise arvele jäi 34, Kanguri puudumisel kaptenikohuseid täitnud Branko Mirkovici arvele 38 mänguminutit. Martin Dorbek panustas pingilt 19 minutiga.

Kuigi Kalev/Cramo juhtis enamikku mängust, näitas neli minutit enne mänguaja lõppu tabloo lõpuks taas viiginumbreid: 78:78. Kas Kairys ei peljanud, et nüüd on kodumeeskond lõpuks hoo sisse saanud ja teeb otsustavatel hetkedel nendega sotid selgeks? «Ma olin üpris veendunud, et see mäng püsib viimaste hetkedeni tasavägine ja tulemuse otsustab viimane pallivaldamine. Peaaegu nii ka läks – lõpuks jäi sisse kahe rünnaku suurune vahe,» nentis leedukas. Viiepunktine edu tuligi sisse kohe viigiseisu otsa: Kristjan Kitsing tabas kolmepunktivise, Reggie Lynch röövis vastastelt palli ja Lewis realiseeris kiirrünnaku.

«Suutsime oma korvialust väga hästi kaitsta, saime otsustavatel hetkedel paar võtmetähtsusega lauapalli ja nõnda võidu endale hoidsimegi,» lõpetas Kairys lõpuminutite kokkuvõttega matši ülevaate.

Enne tänast liigatabelis 14 meeskonna konkurentsis eelviimast kohta hoidnud Kalev/Cramo tõusis võiduga kahe koha võrra – sama võiduprotsent on ka nende ees oleval Peterburi Zenidil ja Zielona Gora Stelmetil, kuid nood on mänginud kaks matši vähem. Need kaks meeskonda on ka Kalevi järgmised vastased Ühisliigas: poolakad tulevad Tallinna 13. novembril ja ise külastatakse viis päeva hiljem Neevalinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles