Kohtunik röövis Liverpoolilt võidu Arsenali üle

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suluseisu ei ole!
Suluseisu ei ole! Foto: Kuvatõmmis

Inglismaa jalgpalliliiga 11. vooru keskses kohtumises tegid Londoni Arsenal ja Liverpool kahest teise poolaja väravast 1:1 viigi. Tegelikult käis pall igati reeglitepäraselt võrgus ka avapoolajal, kuid piirikohtuniku ekslik otsust määrata suluseis röövis Liverpoolilt juhtvärava.

Skandaalne olukord juhtus mängu 18. minutil, kui Liverpool saatis kõrge palli kaitseliini taha. Seda läksid jahtima kaks mängumeest – Sadio Mane, kes oli suluseisus, ja Roberto Firmino, kes polnud seda mitte.

Mane otsustas kärmelt, et jätab palli Firminole – hea otsus, sest kuna ta ei osalenud aktiivselt mänguolukorras (loe: puutunud ise palli ega seganud ühelgi vastasvõistkonna kaitsjal seda tegemast), siis suluseisu polnud. Ja kohtunik lippu ka ei tõstnud.

Arbiitri eksimus tuli jätkuolukorras – kui väravavahi surve all Firmino andis Mane’le söödu, et too palli väravasse lükkaks. Selleks ajaks oli piirikohtunik mängust kaheksa meetri jagu maha jäänud ja ei näinud juhtunut õige nurga alt. Firmino andis igati reeglipärase söödu, sest Mane oli temast tagapool. Kohtunik seda aga ei näinud, hindas, et Mane oli tiimikaaslasest eespool, ja otsustas suluseisu märgiks liputada.

Teisel poolajal viis Liverpooli juhtima James Milner. 82. minutil seadis kodumeeskonna poolt lõppskoori tabloole Alexandre Lacazette.

Üks lisapunkt kergitab Liverpooli vähemalt ajutiselt Premier League’i liidriks. Nendega samal punktisummal, aga parema väravate vahega Manchester City peab 11. vooru kohtumise homme – võõrustatakse Southamptonit.

Arsenal on neljandal kohal, aga neist võib nüüd mööduda igipõline rivaal Tottenham.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles